Svalboviken – Hållsta

Hejsan!

Jag gillar, som jag tidigare nämnt, att vara ute i naturen. Är jag inte ute i området där jag bor så ger jag mig ofta ut på vandringar i närområdet. Här i Södermanland har vi Sörmländskaleden som jag brukar gå olika etapper av.

Januari 2019 bestämde jag mig för att vandra en etapp på den leden: Svalboviken-Hållsta som är ca 27 km lång. Det är kanske inte den bästa årstiden om man vill vandra långa sträckor eftersom dagarna är väldigt korta. Dessutom var det en ganska mild vinter och plusgrader, vilket resulterade i dimma. Jag TROR att jag vandrade längs med vattnet men jag har ingen aning för allt jag såg var en vit vägg.

Men inte var jag sur för det. Jag älskar att vara ute i naturen oavsett väder och Messi var superlycklig.

I början av vandringen var det inte så mycket dimma. Jag började i Svalboviken som ligger en bit utanför Näshulta. Där fanns det utmarkerat en utkiksplats som jag starta med. Efter det var det en lång bit att vandra i skog innan jag kom ut och vandrade längs vattnet igen.

När dimman kom var det dags att ta en paus och äta lunch. Jag hade med mig kokat vatten i en termos och en portion nudelsoppa. Det är riktigt smidigt att ha med på vandringar. Jag satte mig på ett berg vid vattnet men det gick inte riktigt att njuta fult ut av utsikten.

Efter lunchen vandrade jag vidare och kom närmare Näshulta med varje steg. Efter Näshulta skulle jag ta mig igenom Bälgviken för att sedan ta sista biten genom skogen för att komma till Hållsta där min bil stod och väntade. Det var lättare sagt än gjort.
Jag började i Svalboviken runt 09.00 på morgonen och när jag äntligen kom till Bälgviken var klockan 15.30 och det började skymma. Jag tänkte inte så mycket på det då jag för tillfället var i civilisationen och gick bland hus.
Mörkret gjorde sig dock påmind när jag styrde mina steg bort från alla hus och in i skogen. Fan vad mörkt det blev. Behöver jag ens nämna att mina föräldrar var oroliga och ringde mig och frågade vart jag var och om jag ville bli hämtad?
Jag var dock djupt inne i skogen, i mörkret, så det var lika bra att bara fortsätta knalla vidare.

Klockan 18.10 såg jag min bil parkerad i Hållsta och kunde konstatera att jag nått mitt mål. Då hade jag alltså vandrat i djup skog, i mörken, i TVÅ timmar. Det är ett mirakel att jag faktiskt lyckades hålla mig på leden och hitta ut ur skogen på rätt ställe.

Men en upplevelse var det!

1

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: